Uw unieke act

Speciale gelegenheden vragen om een speciale omlijsting. Voor uw evenement, opening of training ontwikkelt Party Arts theatrale acts op maat.

Tijdens een creatief gesprek bepalen wij gezamenlijk de ingrediƫnten van de nieuwe act.

Op korte termijn volgt een eerste conceptvoorstel. Na overleg besluiten we hoe uw unieke act er uit komt te zien.

Voorbeelden van acts op maat

Vraag van Gemeente Capelle aan den IJssel:

“Onze Nieuwjaarreceptie staat in het teken van het Internationaal jaar van de Sterrenkunde. Kunnen jullie iets op maat maken?”

Resultaat: Een actrice verbeeldt de zon in het centrum van het Melkwegstelsel.
De Zon geeft warme zonnestralen weg. Zij vertelt temperamentvol over de bijzondere weetjes van de alle planeten. De gasten kunnen hun nieuwjaarswensen tussen de planeten hangen.

Vraag van Provinciehuis Zuid-Holland:

“Hoe kunnen jullie onze ‘Dag Digitalisering’ opluisteren en kan je onze werknemers enthousiasmeren en begeleiden naar diverse infostands?”

Resultaat: De Digi-Diva met haar digi-dog verzorgen de opening. Met humor en een hoge dosis energie raast De Digi-Diva van werknemer naar werknemer. Zij geeft de dag een humoristisch tintje.

Vraag van IVN:

“Kunnen jullie op speelse wijze kritische vragen stellen aan het Gemeentebestuur t.a.v. genomen besluiten m.b.t. duurzaamheid?”

Resultaat: Milieumeisje Sarah komt tijdens de Gemeenteraadsvergadering binnen met koffer met dierenknuffels. Zij leest voor uit haar dagboek waarin de afspraken met data staan geschreven. Sarah vraagt de voorzitter waarom het nog niet is uitgevoerd en wanneer dan wel.

Vraag van De Nederlandse Bank:

“Hoe kunnen jullie tijdens een dag over ‘diversiteit op de werkvloer’ aandacht geven aan het thema ‘man/vrouw’?”

Resultaat: De Gouden Man gaat in gesprek met vrouwelijke werknemers over eigenschappen van mannelijke collega’s. De Zilveren Vrouw gaat in gesprek met de mannelijke werknemers. De bevindingen worden opgeschreven en opgeprikt op een prikbord. Verrassende en prachtige uitspraken zijn ter plekke te lezen en worden verwerkt in het personeelsblad.